Šampinjonid on erilised selle poolest, et neis on palju kiudaineid, D-, E-, PP- ja B-grupi vitamiine, samuti rauda, kaaliumit, fosforit ja tsinki, ja praktiliselt puudub suhkur või rasv, mistõttu võib neid kasutada paljudes dieettoitudes. Šampinjonides on rohkem B-grupi vitamiine kui värsketes köögiviljades. Šampinjon on B2-vitamiini sisalduse liider! Ta vähendab peavalusid inimestel, kes põevad migreeni või kannatavad suurt väsimust.

Kas teadsite, et šampinjonid on enim kasvatatavad seened maailmas? Neid armastavad paljud inimesed, retseptides on neid samuti väga lihtne kasutada! Lihtne valmistusviis: puhastage šampinjonid ja peske korralikult. Lõigake pooleks või neljaks või pikkupidi tükikesteks. Võite jätta ka lõikamata, kui seened pole väga suured. Alguses küpsetage neid lahtisel pannil vähese või või õli sees. Kui šampinjonidest hakkab eralduma mahl, katke pann kinni ja hautage veel. Suurepärane garniir enamikule toitudele.