Põldkännak on kiiresti populaarsust koguv salatitaim, mis jõuab üha sagedamini meie taldrikusse! Põldkännak sisaldab rohkesti vitamiine ning selle lehed on maitsvad ja ilusad. Seda salatit võite segada tugevama maitsega koostisosadega, aga võite lisada ka pähkleid, peeti või kitsejuustu, mis sobivad ideaalselt salatitesse, andes erilise maitse. Põldkännakust võib teha pestot või suppi.

Kuidas põldkännakut kasvatada

Põldkännakut võib leida paljudest kauplustest, kuid miks mitte kasvatada seda oma aias, et saaksite nautida värskelt nopitud põldkännakulehti? Selle salati kasvatamine on väga lihtne! See taim tahab vaid kahte asja. Esiteks võimalikult tavaline muld. Selle taime metsik sugulane kasvab mõnikord isegi kõnniteedel, kus muld on tõesti väga kehv. Teiseks, istutamise ajal peab temperatuur olema 12–16 °C, mitte rohkem. Põldkännaku külvamiseks sobib kaks viisi: puistake seemned peenrale teiste köögiviljade kõrvale või viljapuude alla või külvake ridadena – tehke peenrale vaod ja pange iga 2 cm järel mulda seeme, katke mullaga.

Saak

Kui põldkännak on tärganud, siis tuleb neid harvendada ja lasta edasi kasvada. Kui lehed on valmis saanud, siis noppige neid lühikeste vartega. Peske ja nautige – need sobivad suurepäraselt pähklitega salatitesse.