Porrulauk on lehtköögivili, mis kuulub koos küüslaugu ja sibulatega lauguliste (Amaryllidaceae) perekonda. Legend pajatab, et Rooma keiser Nero sõi porrulauku, et vähendada kurgu kähedust ja köha. Tema valik oli õige, sest porrulaugu mahlal on omadusi, mis aitavad võidelda köha, kurgu käheduse, larüngiidi ja trahheiidiga. Porrulauk on ka vitamiiniallikas (B6, B9 ja C), sisaldab palju kiudaineid ja mineraale. See köögivili peaks kindlasti sagedamini meie toidulaual olema!

Valmistamine

Porrulauk tuleb korralikult puhtaks pesta, sest lehtede vahel võib olla liiva. Valmistamist alustage sellest, et lõigake ära lehed ja pange kõrvale, valgem osa aga lõigake pikkupidi lahti ja peske puhtaks. Pestud porrulauk lõigake väiksemateks tükkideks, pange pannile võid või õli ja praadige porrulauk pehmeks. Samuti võib porrulauku keeta 15 minutit või aurutada. Tähtis on hoida porrulauku külmiku allosas või keldris, sest vastasel juhul muutub see pehmeks ja pole enam maitsev.