1. >Alates 1853
  2. >Lugu taimetoitluse rajajast

Kunagi ammu elasid kaks sõpra, Louis-Antoine Bonduelle ja Louis Lesaffre-Roussel, kes rajasid ühiselt teravilja- ja piiritusevabriku. Reisime vaimusilmas 1853. aastasse Prantsusmaa põhjaosas. Kui oleksime tol ajal neile kahele mehele öelnud, et see seiklus jääb kestma rohkem kui saja viiekümneks aastaks ja et Bonduelle’i nimi saab tuntuks terves maailmas, poleks nad vist meid uskunud.

Kuid alustagem algusest.

1. peatükk: piiritusevabrikust hernesteni

Liigume edasi 1862. aastasse Prantsusmaal Renescure’i linnas. Renescure on ühe pereäri häll, kus kaks sõpra ostsid farmi ja maad, et saaksid sinna ehitada teravilja- ja piiritusevabriku, lehmalauda ning linnastehoidla. Hiljem, 1926. aastal, muutsid vennad Pierre ja Benoît Bonduelle lagunenud lauda herneste töötlemise tehaseks ja valmistasid seal 90 000 plekkpurgitäit rohelisi herneid! Pärast sõda muutus Bonduelle’i toodang veelgi populaarsemaks. Nende toodetud hernepurke soovisid kõik! Ja 1947. aastal sündis Bonduelle’i märk. Kaubamärk, mida juba siis peeti taimetoitluse rajajaks

2. peatükk: Renescure’ist Kopenhaagenisse

Liigume edasi Taani ja aastasse 1989. Euroopa avas uksed Bonduelle’i plekkpurkidele, mida soovis tellida üha rohkem riike. Nimelt 1969. aastal hakkas Bonduelle müüma oma toodangut Saksamaale, siis Itaaliasse,

Ühendkuningriiki, Beneluxi maadesse ja isegi Portugali, hõivates lõpuks terve mandri kuni Taanini. Samal ajal avati uus vabrik Prantsusmaal Estrées-Monsi linnas ja ettevõte hakkas valmistama külmutatud köögivilja. Juba 1969. aastal müüdi 300 tonni külmutatud köögivilja! Bonduelle liigub ikka ainult edasi

3. peatükk: perekonna idee jätkub

Liigume edasi 1998. aasta Pariisi börsile. Ettevõte Bonduelle sisenes börsile! Jätkates oma ettevõtte laiendamist, ei unustanud Bonduelle uuenduste otsinguid ja esitles veel üht uudistoodet – maisi, mida valmistas koostöös magusat maisi tootvate kolleegidega (Coop de Pau and Maïsadour). 1997. aasta – Bonduelle’i perekond püsis kindlalt eesliinil ja püüdis säilitada ning jätkata väärtusi, millele on tuginetud kohe algusest peale: lojaalsus ja eetilisus, looduskaitse ja inimeste heaolu. See kohustus on ettevõtte sotsiaalse vastutuse poliitika aluseks ja 2004. aastal asutati Louis Bonduelle’i fond.

Seitse põlvkonda on vahetunud alates 1853. aastast! Kõigi nende aastate jooksul on Bonduelle suutnud säilitada pereäri vaimu, luues alati pikaajalise visiooni ja andes oma tegevusele mõtte.

See imetore seiklus ei ole veel lõppenud! Päev-päevalt sammub Bonduelle vastu väljakutsetele, loob uusi tooteid ja otsib lahendusi, mis võivad kaitsta meie planeeti. Parim on veel ees!

Liitu
Kui Ilmad Lähevad Jahedaks, Siis Hea Ja Soe Toit Ootab Meid Meie Endi Köögis. Südantsoojen...