Soojadel suveõhtutel tahaks võimalikult kiiresti õue saada ja sõpradega vaba aega nautida. Võib-olla plaanid just õhtusööki terrassil koos sõpradega? Kui otsid oma külaliste rõõmustamiseks midagi erilist, siis meil on häid ideid! Kujuta ette: mahe õhtutuul ja lähedaste inimeste lõbus sagin, laual aga ebatavalised, kuid ülimalt maitsvad road, mille salajaseks koostisosaks on toitvad ja kiirelt valmivad Bonduelle oad kastmes. Seega kutsume sind ammutama inspiratsiooni, kuidas lihtsa vaevaga õhtusöögimenüüd mitmekesistada ja rõõmustada oma sõpru erilise maitsega roogadega.
Oad – toiteväärtuse ja maitse sünergia
Enne kui hakkame jagama sõpradele pakutava õhtusöögi ideid, räägime lühidalt ubadest. Ja oad väärivad tõesti tähelepanu. Oad sisaldavad rohkesti valku, kiudaineid, rauda, kaaliumit ja B-vitamiini. Mis puutub maitsesse, siis on see köögivili eriti universaalne ja seda saab kasutada erinevates roogades, ka magustoitudes. Tänu oma tekstuurile annavad oad roogadele meeldiva pehmuse, niiskuse ja kreemisuse ning samas ka täiskõhutunde. Seega on see tõeliselt kasulik köögivili, mida tasub oma menüüsse lisada.
Nachod on ideaalne roog sõpradega jagamiseks
Nachod on Mehhiko köögi roog, mis sobib suurepäraselt igaks koosviibimiseks sõpradega. Ja parim on see, et saad sellega hakkama ilma suurema vaevata. Võta kott oma lemmikuid maisikrõpse ja lao need küpsetusplaadile. Krõpsude peale pane ühtlase kihina umbes pool purki (või rohkem) konserveeritud Bonduelle punaseid ube maisiga kastmes . Siis lisa kuubikuteks hakitud ja eelnevalt pannil veidi praetud paprikat ning kõige lõpuks raputa heldelt üle oma lemmikriivjuustuga.
Küpseta ahjus, kuni juust on sulanud ja maisikrõpsud krõbedad. Lõika tomatid ja sibul kuubikuteks ning puista küpsetatud maisikrõpsudele. Maitsesta koriandrilehtedega. Serveeri värske hapukoore ja/või guacamolega. Kui soovid nachode toitvamat versiooni, võid retsepti täiendada veisehakklihaga, mis on praetud spetsiaalselt selle roa jaoks mõeldud vürtsiseguga.
Quesadillad on ülimalt maitsvad ja lihtsasti valmistatavad
Quesadillad on veel üks Mehhiko roog, mis sobib suurepäraselt, kui soovid valmistada kiiresti midagi maitsvat. Seega, suvine õhtusöök sõpradega terrassil võib olla just see, kuhu quesadillad sobivad. Valmistamine on väga lihtne: määri poolele tortillale umbes supilusikatäis konserveeritud Bonduelle valgeid ube tomatikastmes (võid valida ka mis tahes muu kastme, näiteks punased oad terava pipra kastmes). Lisa veidi hakitud sibulat, paprikat, värskeid tomateid ja maitse järgi riivitud cheddari või mozzarella juustu.
Pane kokkupandud tortilla kuumutatud pannile, suru spaatliga kokku ja küpseta keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni tortillad on krõbedad ja juust sulanud. Lõika praetud quesadillad kolmnurkadeks ja serveeri värske hapukoore, guacamole või salsakastmega. Kui aga soovid toitvamat varianti, võid quesadilladele panna liha, näiteks praetud kanatükke või praetud veisehakkliha.
Tacod on lõbus roog igaühe maitsele
Tacod on roog, mis lisab igale õhtusöögile rohkem värve ja maitseid. Kui otsustad serveerida oma sõpradele seda rooga, pole vaja teha muud, kui valmistada ette erinevad koostisosad, mida iga külaline võib oma maitse järgi kombineerida. Tacode põhjaks võib valida krõbedad maisijahust laevukesed või pehmed nisujahust tortillad. Tacode valmistamiseks kasuta kanaliha, veisehakkliha või rebitud sealiha. Taimetoitlaste jaoks võid valida konserveeritud oad tomati- või terava pipra kastmes.
Erksama maitse saavutamiseks sobivad suurepäraselt jalapenod, marineeritud sibulad ja värske koriander. Samuti ära unusta varuda oma lemmikriivjuustu, nt cheddari juustu, kuubikuteks lõigatud värskeid tomateid, rebitud salatilehti, guacamolet ja hapukoort.
Grillroad ja oad kastmes
Kuidas saab suvi mööduda grillroogadeta? Nendega saad rõõmustada ka terrassile õhtusöögile kogunenud sõpru. Lisaks saad grillitud toitude juurde pakkuda konserveeritud ube kastmes. Näiteks Bonduelle valged oad mahedas tomatikastmes sobiksid suurepäraselt lisandiks prae juurde. Ja punased oad BBQ kastmes sobivad suurepäraselt täidetud paprikaga, sest annavad toidule erilise maitse ja meeldiva tekstuuri ning täidavad kõhtu. Rohkem ideid, kuidas kasutada grilliroogades kastmetes ube, leiad meie järgmisest blogipostitusest, klõpsates antud lingil.
Konserveeritud oad kastmes on universaalne toode, mida on äärmiselt lihtne ja kerge kasutada. Need rikastavad roogade maitset ning lisaks annavad neile ka ainulaadse tekstuuri ja toiteväärtuse. Bonduelle oad kastmetes on kasutusvalmis, aidates säästa toiduvalmistamisele kuluvat aega, mida saad kasutada sõpradega suhtlemiseks. Lisaks saab nendega vabalt katsetada erinevaid maitseid – mahedatest tomatitest erksate teravamaitseliste paprikateni. Oleme veendunud, et need oad aitavad valmistada toitvaid, maitsvaid ja meeldejäävaid roogasid, mida sõbrad kindlasti kiidavad ja mis rõõmustavad sinu õhtusöögile tulnud külalisi. Seega, proovi neid julgelt ja veendu ise!