1. >Blog
  2. >Peedisalat ubadega

Peedisalat ubadega – suurepärane valik kergeks lõuna- või õhtusöögiks. Selle salati koostisosad - mahedalt magus peet, kreemja tekstuuriga aurutatud oad ja värske punane sibul - loovad ainulaadse maitsekoosluse, mis sobib nii argi- kui ka pidulauale. Proovi meie retsepti ja rikasta oma söögilauda maitsvate, toitvate ja tervislike koostisosadega. 

Koostisosad

 Kahele läheb vaja:

●    2 keedetud peeti;
●    1 purk konserveeritud valgeid või punaseid ube Bonduelle;
●    1 väike punane sibul;
●    1 peotäis värsket peterselli või muid lemmikürte (nt tilli või basiilikut);
●    2 spl oliiviõli;
●    1 spl palsamiäädikat või tilk sidrunimahla värskuse saamiseks;
●    soola ja pipart maitse järgi.

Kui kõik koostisosad on olemas, võib hakata valmistama.

Valmistamine

See peedi-oasalat õli ja palsamiäädikaga valmib väga lihtsalt ja kiiresti, seega lubame – see ei võta kaua aega, kuid tulemus on suurepärane.

1. samm

Koori keedetud peet ja lõika väikesteks kuubikuteks. Kui eelistad mugavamat varianti, kasuta vaakumis keedupeeti - valmistamisprotsess muutub veelgi kiiremaks.

2. samm

Valged või punased aurutatud oad loputa voolava külma vee all ja nõruta. Lõika peeneks punane sibul ja petersell või muud lemmikürdid.

3. samm

Sega suures kausis peet, oad, sibul ja petersell. Vala peale oliiviõli ja palsamiäädikat (või sidrunimahla), maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Sega kõik ettevaatlikult, et koostisosad seguneksid, kuid ei läheks katki.

4. samm

Jäta peedi-oasalat 10 minutiks seisma, et maitsed seguneksid. Serveeri toatemperatuuril või veidi jahutatult.

Ongi kõik - keedupeedi-oasalat ongi valmis. Naudi salatit ja avasta uus lemmikroog, mida saad lisada oma igapäevamenüüsse!