1. >Blog
  2. >Kikerhernesupp

Kikerhernesupp

Kikerherned on väärtuslik toiduaine, mis sisaldab kasulikke aineid: valke, kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Kikerhernestes on rohkesti foolhapet, rauda, tsinki ja magneesiumi. Seetõttu on see suurepärane valik mitte ainult taimetoitlastele või veganitele, vaid ka kõigile, kes soovivad oma toitumist rikastada. Pealegi on kikerherneid lihtne erinevatesse roogadesse kombineerida. Üks selline on toitev ja ülimalt maitsev kikerhernesupp. Allpool räägime kuidas seda valmistada.

Koostisained:

Selle kikerhernesupi jaoks vajad:

●    1 purk Bonduelle aurutatud Vapeur kikerherneid;
●    150 g valitud köögivilju (nt kartul, porgand, kaalikas, pastinaak);
●    2 sibulat;
●    50 g võid või pisut oliiviõli;
●    600 ml vett või köögiviljapuljongit;
●    4 küüslauguküünt;
●    soola;
●    petersellilehti.

Kui kõik koostisosad on olemas, võid hakata suppi valmistama. 

Valmistamine

Selle maitsva kikerhernestega supi saad keeta kiiresti ja lihtsalt. 
    
1. samm

Haki valitud köögivili ja sibul peeneks ning kuumuta potis võis või oliiviõlis.
    
2. samm

Lisa potti umbes ⅔ purki kikerherneid ja sega hoolikalt läbi. Lisa vesi või köögiviljapuljong ja kuumuta keemiseni.
    
3. samm

Seejärel lisa potti ülejäänud kikerherned, purustatud küüslauk ja hauta vähe aega. Paksema supi saamiseks võid supile lisada veidi tärklist.
    
4. samm    

Ja ongi kõik – vala supp taldrikutele ja kaunista peterselliga.

Head isu!

Kikerhernesupp taimetoitlastele: võimalikud variatsioonid

Vajadusel saad seda konserveeritud kikerhernestest ja köögiviljast keedetud suppi hõlpsalt muuta, näiteks:

●    Kui oled püreesuppide austaja, võid juba valmis keedetud kikerhernesupi köögikombainis püreestada soovitud konsistentsiga supiks. 

●    Kui soovid anda sellele supile rohkem kreemisust, võid lisada veidi rõõska koort (kui oled vegan, võib suurepäraseks alternatiiviks olla sojakoor või kookoskreem).

●    Kui soovid, et paks kikerhernesupp veidi krõmpsum oleks, võid osa kikerherneid ahjus röstida. Nõruta kikerherned, piserda neile oliiviõli, puista peale meelepäraseid maitseaineid (nt tšillipulbrit, soola ja pipart) ning sega korralikult läbi. Laota need ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi 200 oC-ni ja küpseta umbes 30 minutit, kuni kikerherned on krõmpsuvad. Puista röstitud kikerherned supile enne serveerimist.

Loodame, et see taimetoitlastele või isegi veganitele sobiv kikerhernesupp üllatab sinu maitsemeeli! Katseta meie retsepti ja avasta oma lemmikversioon sellest väga toitvast roast. Kas sind huvitavad kikerhernestest valmistatud toidud? Sel juhul soovitame vaadata meie teisi retsepte, mis leiad siit.