Kikerherned on üks põhilisi Vahemere maade köögis kasutatavaid koostisosi. See valgurikas (100 g kikerherneid sisaldab ligikaudu 9 g valke) köögivili võib meie toiduvalikus asendada liha, seepärast hindavad kikerherneid eriti taimetoitlased ja veganid. Samuti on kikerhernestes palju B9-vitamiini ja mineraalsooli, need ei sisalda gluteeni ega kolesterooli – kas pole see mitte suurepärane köögivili meie igapäevasele toidulauale?
Leotage kikerherneid enne toiduks valmistamist 12 tundi vees. Siis kuivatage ja keetke rohkes vees umbes tund aega, kuni kikerherned on pehmed. Ärge lisage keeduvette soola – see pikendab keeduaega, parem maitsestage soolaga juba keedetud kikerherned. Kui kiirustate ega soovi potti valvata, proovige meie aurutatud kikerherneid – need on krõmpsud, pehmed ja sobivad igapäevasele toidulauale.
Araabiamaades on kikerherned selliste traditsiooniliste roogade nagu hummus, falafel (soe ümmargune suupiste) või kuskuss, üks peamisi komponente. Neist tehakse jahu, mida kasutatakse kastmetes või kohvijookide valmistamiseks. Kikerherned sobivad ka suppidesse ja salatitesse. Indias ja Pakistanis kasutatakse kikerherneid köögiviljade asemel. Praetud kikerherneseemned on suurepärane idamaine delikatess.