Maailmas on väga palju rõigaste sorte (Raphanus sativus): väikesed punased Prantsuse redised, mida võib poest leida aasta läbi, kuid need on kõige maitsvamad kevadel; suured mustad rõikad või talvised rõikad (Raphanus sativus var.niger) Ida-Euroopast, mida sagedamini süüakse sügisel või talvel; ja pikad, ovaalsed Jaapani redised daikon (Raphanus sativus var.acanthiformis). Kõik need rõikad on seest valged, kuid on ka sorte, mis peidavad roosakat värvi viljaliha.
Aias kasvatatavate rõigaste kohta võib öelda, et mida nooremad on rõikad ja mida rohkem neid kastetakse, seda vähem terav on nende maitse. Glükosinolaadid, mis annavad rõigastele terava maitse, on meie organismile vajalikud. Tänu rõigastes sisalduvale veele on sellel taimel ka diureetilised omadused (kui süüakse suures koguses), redised on veel ka suurepärane B9- ja C-vitamiinide allikas.
Rõikaid on väga kerge valmistada! Kuid kõige tähtsam: valige need võimalikult värsked. Lõigake terava noaga ära rõika ülemine osa, juure võite samuti ära lõigata, aga ka alles jätta, kui tükeldate rõika pikkupidi. Peske rediseid külmas vees, millele on lisatud pisut äädikat. Enne veest välja võtmist laske neil põhja vajuda. Rediseid soovitame süüa toorelt, töötlemata – nii säilivad nende toitvad omadused. Kui aga soovite rõikaid kauem külmikus säilitada, siis pange need purki ja valage peale vesi, nii säilitavad need oma krõmpsuvuse ja värske maitse.