Aed-mustjuur on Astraceae perekonnast. See taim on pärit Lõuna- ja Kesk-Aasiast. Sisaldab naatriumit, kaaliumit, magneesiumit, kaltsiumit, rauda, fosforit, koliini, karoteeni ja vitamiine E, B1, B2, C ja PP. Tegemist on unustatud, kuid meie organismile väga olulise taimega.
Oma maitselt meenutab ta sparglit, kuid on veidi õrnem. Enne kasutamist tuleb aed-mustjuur korralikult puhtaks pesta, siis koorida (soovitatav on kasutada kummikindaid, kuna koorimisel eraldub mahl, mis värvib käed punaseks). Taime söödav osa on juured ja lehed. Aed-mustjuur sobib külmutamiseks või konserveerimiseks ning sellisel valmistamisel säilib ka toiteväärtus. Et aed-mustjuur säiliks kauem värske, pange see paberkotti ja hoidke külmkapis alumisel riiulil.