Pole tähtis, kas valite kollase, oranži, punase või rohelise – paprika muudab meie taldriku värvikirevaks. See köögivili sisaldab palju kiudaineid ja vitamiine, seetõttu lisab peale ilu meie toitudele ka väärtuslikke toitaineid. Paprika nahk ja viljaliha sisaldavad rohkesti antioksüdante, nagu karotenoidid (kollased ja oranžid pigmendid), flavonoidid ja lükopeenid. Paprikate värv avaldab mõju ka nende toitainete omadustele: punane paprika sisaldab rohkem A-vitamiini, roheline paprika B-vitamiini! Paprikad sisaldavad vähe kaloreid (100 g – 20 kcal) ja palju vett.

Valmistamine

Paprika toiduks valmistamine on väga lihtne! Lõigake paprikakaun pooleks, eemaldage sees olevad seemned. Paprikat võib süüa toorelt, kuid paljud inimesed seedivad seda raskesti, nii et võite paprikatelt naha eemaldada. Selleks küpsetage paprikat ahjus, kuni nahk lahti tuleb. Laske paprikal jahtuda, eemaldage nahk ja tükeldage. Võite segada oliiviõliga ja pressitud küüslauguga, võite lisada kappareid ja maitsestada sidruniga – saate täiusliku suupiste!