Spagetid läätsedest valmistatud bologna kastmega
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 sellerivart
500 g kirsstomateid
2 spl oliiviõli
400 g spagette
1 suur purk tomatipüreed (140 g)
Parmesani või muud riivjuustu
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 sellerivart
500 g kirsstomateid
2 spl oliiviõli
400 g spagette
1 suur purk tomatipüreed (140 g)
Parmesani või muud riivjuustu
- Samm 1Peenesta sibul. Haki küüslauk peeneks. Lõika sellerivarred viiludeks. Lõika tomatid pooleks.
- Samm 2Kuumuta suurel pannil oliiviõli. Prae sibul koos küüslaugu ja selleriga (3 minutit). Lisa tomatid ja küpseta 8 minutit, kuni mahl eraldub.
- Samm 3Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele (ära keeda liiga kaua). Loputa läätsed ja nõruta korralikult
- Samm 4Sega tomatipüree köögiviljade hulka. Lisa 150 ml vett ja lase keema tõusta. Vähenda kuumust, lisa läätsed ja keeda kastet 5 minutit madalal kuumusel.
- Samm 5Lisa spagetid. Sega spagetid läätsekastmega. Maitsesta soola ja pipraga. Jaota spagetid neljale taldrikule ja serveeri juustuga.
- Samm 6Nõuanne: Kui sulle meeldib vürtsikam toit, siis prae koos köögiviljadega ka 1 peeneks hakitud tšillipipar (seemneteta). Lihaga variant: Võta 1 purk (160 g) läätsi ja prae koos köögiviljadega ka 150 g veisehakkliha. Lisa tomatid alles siis, kui hakkliha on murenenud. Vegan variant: Serveeri spagetid taimejuustuga.
Kikerherned indiapäraselt
Takod portobello seente, marineeritud sibula ja BBQ-ubadega
Kui tahaks midagi, milles oleks koos nii rikkalik maitse kui toiteväärtus, siis on portobello seened, marineeritud sibulad ja BBQ-oad ideaalne valik. See roog ühendab lihaka tekstuuriga portobello seened, mis asendavad suurepäraselt tõelist liha, ja mahedalt pikantsed marineeritud sibulad, mis lisavad värskust ja peent hapukust. Suitsuse magususe noodiga läbi põimunud BBQ-oad panevad punkti maitsete sümfooniale, mis jätab sööjatele ainulaadse mulje. Need takod sobivad ideaalselt nii taimetoitlastele kui ka neile, kes tahavad lihtsalt proovida midagi uut ja huvitavat, samuti ka kergeks õhtusöögiks või koosviibimiseks sõpradega.
Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega
Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade aroome – just nii tunned end, kui maitsed värskeid ja eksootilisi krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega takosid. See pole mitte ainult huvitav maitsekombinatsioon, vaid ka suurepärane valik suvisteks õhtuteks sõpradega või eriliseks lõunaks (või õhtusöögiks) perega, kui ihkad midagi erilist ja meeldejäävat. Lubame, et need krevettide, ananassi ja tšilli ubadega takod viivad su maitsemeele kodust lahkumata eksootilistesse maadesse.