Pinterest

Spagetid läätsedest valmistatud bologna kastmega

Kerge
4 inimest
25 minutit
Koostisained
4 portsjoni jaoks
1 purk (310 g) Bonduelle läätsi

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sellerivart

500 g kirsstomateid

2 spl oliiviõli

400 g spagette

1 suur purk tomatipüreed (140 g)

Parmesani või muud riivjuustu
Koostisained 4 portsjoni jaoks
1 purk (310 g) Bonduelle läätsi

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sellerivart

500 g kirsstomateid

2 spl oliiviõli

400 g spagette

1 suur purk tomatipüreed (140 g)

Parmesani või muud riivjuustu
  1. Samm 1
    Peenesta sibul. Haki küüslauk peeneks. Lõika sellerivarred viiludeks. Lõika tomatid pooleks.
  2. Samm 2
    Kuumuta suurel pannil oliiviõli. Prae sibul koos küüslaugu ja selleriga (3 minutit). Lisa tomatid ja küpseta 8 minutit, kuni mahl eraldub.
  3. Samm 3
    Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele (ära keeda liiga kaua). Loputa läätsed ja nõruta korralikult
  4. Samm 4
    Sega tomatipüree köögiviljade hulka. Lisa 150 ml vett ja lase keema tõusta. Vähenda kuumust, lisa läätsed ja keeda kastet 5 minutit madalal kuumusel.
  5. Samm 5
    Lisa spagetid. Sega spagetid läätsekastmega. Maitsesta soola ja pipraga. Jaota spagetid neljale taldrikule ja serveeri juustuga.
  6. Samm 6
    Nõuanne: Kui sulle meeldib vürtsikam toit, siis prae koos köögiviljadega ka 1 peeneks hakitud tšillipipar (seemneteta). Lihaga variant: Võta 1 purk (160 g) läätsi ja prae koos köögiviljadega ka 150 g veisehakkliha. Lisa tomatid alles siis, kui hakkliha on murenenud. Vegan variant: Serveeri spagetid taimejuustuga.