Kikerherned indiapäraselt
Kerge
4 inimest
30 minutit
Koostisained
4 portsjoni jaoks
1 purk (310g) Bonduelle kikerherneid
1 spl India vürtsipastat Tandoori
3 spl õli
300 g basmati riisi4
½ kurki
Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)
150 g Kreeka jogurtit
1 sibul
1 porrulauk
1 punane paprika
1 purk (400 ml) kookospiima
½ punti koriandrit
- riiv
1 spl India vürtsipastat Tandoori
3 spl õli
300 g basmati riisi4
½ kurki
Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)
150 g Kreeka jogurtit
1 sibul
1 porrulauk
1 punane paprika
1 purk (400 ml) kookospiima
½ punti koriandrit
- riiv
Koostisained 4 portsjoni jaoks
1 purk (310g) Bonduelle kikerherneid
1 spl India vürtsipastat Tandoori
3 spl õli
300 g basmati riisi4
½ kurki
Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)
150 g Kreeka jogurtit
1 sibul
1 porrulauk
1 punane paprika
1 purk (400 ml) kookospiima
½ punti koriandrit
- riiv
1 spl India vürtsipastat Tandoori
3 spl õli
300 g basmati riisi4
½ kurki
Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)
150 g Kreeka jogurtit
1 sibul
1 porrulauk
1 punane paprika
1 purk (400 ml) kookospiima
½ punti koriandrit
- riiv
- Samm 1Loputa kikerherned veega ja lase vedelikul korralikult välja nõrguda. Sega vürtsipasta 1 supilusikatäie õliga. Sega hulka kikerherned ja tõsta kõrvale marineerima.
- Samm 2Keeda riis vastavalt pakendil olevatele juhistele. Lõika kurgist välja seemned, riivi kurk jämeda riiviga. Sega kurk jogurtiga. Maitsesta soovi korral näpuotsatäie vürtsköömnete või küüslauguga.
- Samm 3Peenesta sibul. Lõika porru rõngasteks ja paprika kuubikuteks.
- Samm 4Kuumuta suurel pannil 2 spl õli. Prae sibul (1 minut). Lisa pannile paprika ja porru, prae kõike koos veel 4 minutit. Vala pannile kikerherned koos vedelikuga, milles need marineerisid. Vala pannile kookospiim ja kuumuta veel 3 minutit.
- Samm 5Jaota riis neljale taldrikule. Lisa kõrvale kikerhernemass. Puista peale jämedalt hakitud koriandrit ja serveeri jogurtikastmega.
- Samm 6Nõuanne: Kui lisad jogurtikastmele 1 piparmündioksa peeneks hakitud lehti, on roog veelgi värskema maitsega. Lihaga variant Võtke 1 purk kikerherneid (150 g) ja 200 g kanarinda (sega marinaadiga). Veganvariant Kasuta kookosjogurtit.
Avasta lisaks ...