Pinterest

Kikerherned indiapäraselt

Kerge
4 inimest
30 minutit
Koostisained
4 portsjoni jaoks
1 purk (310g) Bonduelle kikerherneid

1 spl India vürtsipastat Tandoori

3 spl õli

300 g basmati riisi4

½ kurki

Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)

150 g Kreeka jogurtit

1 sibul

1 porrulauk

1 punane paprika

1 purk (400 ml) kookospiima

½ punti koriandrit

- riiv
Koostisained 4 portsjoni jaoks
1 purk (310g) Bonduelle kikerherneid

1 spl India vürtsipastat Tandoori

3 spl õli

300 g basmati riisi4

½ kurki

Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)

150 g Kreeka jogurtit

1 sibul

1 porrulauk

1 punane paprika

1 purk (400 ml) kookospiima

½ punti koriandrit

- riiv
  1. Samm 1
    Loputa kikerherned veega ja lase vedelikul korralikult välja nõrguda. Sega vürtsipasta 1 supilusikatäie õliga. Sega hulka kikerherned ja tõsta kõrvale marineerima.
  2. Samm 2
    Keeda riis vastavalt pakendil olevatele juhistele. Lõika kurgist välja seemned, riivi kurk jämeda riiviga. Sega kurk jogurtiga. Maitsesta soovi korral näpuotsatäie vürtsköömnete või küüslauguga.
  3. Samm 3
    Peenesta sibul. Lõika porru rõngasteks ja paprika kuubikuteks.
  4. Samm 4
    Kuumuta suurel pannil 2 spl õli. Prae sibul (1 minut). Lisa pannile paprika ja porru, prae kõike koos veel 4 minutit. Vala pannile kikerherned koos vedelikuga, milles need marineerisid. Vala pannile kookospiim ja kuumuta veel 3 minutit.
  5. Samm 5
    Jaota riis neljale taldrikule. Lisa kõrvale kikerhernemass. Puista peale jämedalt hakitud koriandrit ja serveeri jogurtikastmega.
  6. Samm 6
    Nõuanne: Kui lisad jogurtikastmele 1 piparmündioksa peeneks hakitud lehti, on roog veelgi värskema maitsega. Lihaga variant Võtke 1 purk kikerherneid (150 g) ja 200 g kanarinda (sega marinaadiga). Veganvariant Kasuta kookosjogurtit.