Kikerherned indiapäraselt
1 spl India vürtsipastat Tandoori
3 spl õli
300 g basmati riisi4
½ kurki
Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)
150 g Kreeka jogurtit
1 sibul
1 porrulauk
1 punane paprika
1 purk (400 ml) kookospiima
½ punti koriandrit
- riiv
1 spl India vürtsipastat Tandoori
3 spl õli
300 g basmati riisi4
½ kurki
Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)
150 g Kreeka jogurtit
1 sibul
1 porrulauk
1 punane paprika
1 purk (400 ml) kookospiima
½ punti koriandrit
- riiv
- Samm 1Loputa kikerherned veega ja lase vedelikul korralikult välja nõrguda. Sega vürtsipasta 1 supilusikatäie õliga. Sega hulka kikerherned ja tõsta kõrvale marineerima.
- Samm 2Keeda riis vastavalt pakendil olevatele juhistele. Lõika kurgist välja seemned, riivi kurk jämeda riiviga. Sega kurk jogurtiga. Maitsesta soovi korral näpuotsatäie vürtsköömnete või küüslauguga.
- Samm 3Peenesta sibul. Lõika porru rõngasteks ja paprika kuubikuteks.
- Samm 4Kuumuta suurel pannil 2 spl õli. Prae sibul (1 minut). Lisa pannile paprika ja porru, prae kõike koos veel 4 minutit. Vala pannile kikerherned koos vedelikuga, milles need marineerisid. Vala pannile kookospiim ja kuumuta veel 3 minutit.
- Samm 5Jaota riis neljale taldrikule. Lisa kõrvale kikerhernemass. Puista peale jämedalt hakitud koriandrit ja serveeri jogurtikastmega.
- Samm 6Nõuanne: Kui lisad jogurtikastmele 1 piparmündioksa peeneks hakitud lehti, on roog veelgi värskema maitsega. Lihaga variant Võtke 1 purk kikerherneid (150 g) ja 200 g kanarinda (sega marinaadiga). Veganvariant Kasuta kookosjogurtit.
Spagetid läätsedest valmistatud bologna kastmega
Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega
Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade aroome – just nii tunned end, kui maitsed värskeid ja eksootilisi krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega takosid. See pole mitte ainult huvitav maitsekombinatsioon, vaid ka suurepärane valik suvisteks õhtuteks sõpradega või eriliseks lõunaks (või õhtusöögiks) perega, kui ihkad midagi erilist ja meeldejäävat. Lubame, et need krevettide, ananassi ja tšilli ubadega takod viivad su maitsemeele kodust lahkumata eksootilistesse maadesse.
Mehhikopärased quesadillad rebitud sealiha, maisi ja tšilli ubadega
Kui soovid valmistada midagi erilist, kuid samal ajal ka hubast, siis on mehhikopärased quesadillad rebitud sealiha, maisi ja tšilli ubadega suurepärane valik. See roog ühendab aeglaselt hautatud sealiha rikkaliku maitse maisi magusa, mahlase maitsega, mis annab roale veidi värskust. Tšilli oad lisavad takodele peene pikantse noodi, mis rikastab maitset ja lisab ka tekstuuri. Iga suutäis pakub maitsemeelele maitsete ainulaadset harmooniat, mis otsekui kannab su silmapilkselt päikeselisse Mehhikosse.