1. >Retseptid
  2. >Kikerherned indiapäraselt

Kikerherned indiapäraselt

Kerge
4 inimest
30 minutit
Koostisained
4 portsjoni jaoks
1 purk (310g) Bonduelle kikerherneid

1 spl India vürtsipastat Tandoori

3 spl õli

300 g basmati riisi4

½ kurki

Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)

150 g Kreeka jogurtit

1 sibul

1 porrulauk

1 punane paprika

1 purk (400 ml) kookospiima

½ punti koriandrit

- riiv
Koostisained 4 portsjoni jaoks
1 purk (310g) Bonduelle kikerherneid

1 spl India vürtsipastat Tandoori

3 spl õli

300 g basmati riisi4

½ kurki

Jahvatatud vürtsköömenit ja/või küüslauku (valikuline)

150 g Kreeka jogurtit

1 sibul

1 porrulauk

1 punane paprika

1 purk (400 ml) kookospiima

½ punti koriandrit

- riiv

Retsept, milles kasutatakse valmistamisel

Aurutatud "Vapeur" kikerherned
  1. Samm 1
    Loputa kikerherned veega ja lase vedelikul korralikult välja nõrguda. Sega vürtsipasta 1 supilusikatäie õliga. Sega hulka kikerherned ja tõsta kõrvale marineerima.
  2. Samm 2
    Keeda riis vastavalt pakendil olevatele juhistele. Lõika kurgist välja seemned, riivi kurk jämeda riiviga. Sega kurk jogurtiga. Maitsesta soovi korral näpuotsatäie vürtsköömnete või küüslauguga.
  3. Samm 3
    Peenesta sibul. Lõika porru rõngasteks ja paprika kuubikuteks.
  4. Samm 4
    Kuumuta suurel pannil 2 spl õli. Prae sibul (1 minut). Lisa pannile paprika ja porru, prae kõike koos veel 4 minutit. Vala pannile kikerherned koos vedelikuga, milles need marineerisid. Vala pannile kookospiim ja kuumuta veel 3 minutit.
  5. Samm 5
    Jaota riis neljale taldrikule. Lisa kõrvale kikerhernemass. Puista peale jämedalt hakitud koriandrit ja serveeri jogurtikastmega.
  6. Samm 6
    Nõuanne: Kui lisad jogurtikastmele 1 piparmündioksa peeneks hakitud lehti, on roog veelgi värskema maitsega. Lihaga variant Võtke 1 purk kikerherneid (150 g) ja 200 g kanarinda (sega marinaadiga). Veganvariant Kasuta kookosjogurtit.
Lase end üllatada
Kerge
Keskmine
Keerukas
< 15 Minutit
15 - 45 Minutit
45 m ja +
  • Spagetid läätsedest valmistatud bologna kastmega

  • Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega

    Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade aroome – just nii tunned end, kui maitsed värskeid ja eksootilisi krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega takosid. See pole mitte ainult huvitav maitsekombinatsioon, vaid ka suurepärane valik suvisteks õhtuteks sõpradega või eriliseks lõunaks (või õhtusöögiks) perega, kui ihkad midagi erilist ja meeldejäävat. Lubame, et need krevettide, ananassi ja tšilli ubadega takod viivad su maitsemeele kodust lahkumata eksootilistesse maadesse.

  • Mehhikopärased quesadillad rebitud sealiha, maisi ja tšilli ubadega

    Kui soovid valmistada midagi erilist, kuid samal ajal ka hubast, siis on mehhikopärased quesadillad rebitud sealiha, maisi ja tšilli ubadega suurepärane valik. See roog ühendab aeglaselt hautatud sealiha rikkaliku maitse maisi magusa, mahlase maitsega, mis annab roale veidi värskust. Tšilli oad lisavad takodele peene pikantse noodi, ​​mis rikastab maitset ja lisab ka tekstuuri. Iga suutäis pakub maitsemeelele maitsete ainulaadset harmooniat, mis otsekui kannab su silmapilkselt päikeselisse Mehhikosse.