Spinat – toitainete pomm! Spinat sisaldab palju B9-vitamiini, C-vitamiini, magneesiumit, A-vitamiini, kaltsiumit ning selle rauasisaldus on lausa uskumatu: piisab vaevalt 200 grammist spinatist, et rahuldada 40% oma igapäevasest rauavajadusest. Soovides suurendada spinati omastatavust ja organismi immuunsüsteemi kaitset, sööge spinatit koos köögiviljade ja puuviljadega, mis sisaldavad C-vitamiini (apelsinide, sidrunite, paprikaga jne).

Spinati toiduks valmistamine

Spinatilehtede pesemiseks pange need külma veega kaussi. Siis võtke iga leht veest välja ja kuivatage köögirätikuga. Spinatit võite segada värske salati hulka, samuti võite süüa garniirina või praadida! Küpsetamiseks piserdage spinatilehtedele oliiviõli ja praadige, kuni
lehed on pehmed. Eemaldage suurem osa eraldunud mahlast.

Väike nõuanne – enne spinati külmutamist hoidke seda mõni minut keevas vees. Nii säilitab spinat maitse ja värvi.