Kui see teravili Ameerika mandrilt Euroopasse saabus, sai see kohe suure edu osaliseks. Ärge ajage magusat maisi segi loomadele mõeldud söödamaisiga. Keedetud magus mais on maheda maitsega, mahlane ja meeldivalt krõmpsuv. Muidugi ei tohi me unustada ka plaksumaisi! Kasvades annab see roheline gigant teie suvistele salatitele meeldiva tooni. Mõned aiapidajad müüvad suvel turul värskeid maisitõlvikuid (neid on soovitatav hoida külmikus). Neid saate kergesti valmistada: eemaldage lehed, peske tõlvik puhtaks, määrige võiga ja küpsetage ahjus või grillil. Ja siis jääb üle vaid seda nautida!

Retseptid on väga kerged ja ka maitsvad!

Süsivesikute suur sisaldus (6 korda rohkem kui valke) on maisile andnud vähe kaloreid sisaldava toidu kuulsuse (100 g suuruses purgis on ainult 106 kcal). Vähese rasva (vähem kui 2 g 100 g kohta) ja ilma gluteenita mais sobib paljudesse retseptidesse. See on tuunikalast ja tomatitest valmistatud traditsioonilise riisisalati koostisosa. Samuti sobib maisi lisada tšillihautisele, aga ka näiteks salatile, mida valmistada tomatitest ja kõvaks keedetud munadest. Ärge kartke maisiga eksperimenteerida!