Meile meeldib väga läätsede suus sulav tekstuur ja see, et läätsedega võib luua rohkesti erinevaid maitseid! Kui te ei soovi osta juba keedetud läätsesid, siis võite neid ise keeta. Meie nõuanne – enne keetmist ärge läätsesid leotage, need tuleb ainult puhtaks pesta. Keetke ligikaudu 20 minutit – pange läätsed külma vette ja laske aeglaselt keema tõusta. Mitte kunagi ärge pange keeduvette soola, see pikendab valmistamise aega. Maitsestage soolaga alles siis, kui need on pehmeks keenud.

Läätsesupp on kuulus, kuid läätsed sobivad väga hästi ka salatitesse, võileibadele või kuumadesse toitudesse.

Läätsed on väärtuslikud

Läätsed sisaldavad karoteeni, erinevaid valke, tärklist, fosforit, rauda, kaltsiumit, foolhapet ja vitamiine A, B1, B2, B6, C ja PP. Tänu suurele foolhappe- ja rauasisaldusele stimuleerivad läätsed punaste vereliblede tootmist ja aitavad reguleerida närvisüsteemi tööd. Läätsed on sage dieettoitude osa ja väikese glükoosisisalduse tõttu söövad neid diabeedihaiged.

Läätsedes sisalduvad kiudained puhastavad seedesüsteemi ja vähendavad vere kolesterooli-ning glükoosisisaldust.